Maailma kameran linssin läpi on kaunis ja mielenkiintoinen

Valokuvaus on kivaa. Saa vinkkejä foorumeista.

Published 12/05/2018 in Valokuvaus - 0 Comments
fw10

Erilaiset valokuvablogit ja valokuvafoorumit on helppo löytää netistä. Siellä voi keskustella alan harrastajien kanssa ja saada hyviä vinkkejä.

Suomen parhaat valokuvablogit ja foorumit

Valokuvaus on harrastus, joka usein vie mennessään. Sitä voi tunteja istuskella odottamassa sitä parasta kuvauskohdetta tai valotusta, varsinkin jos on luontokuvaaja. Studiokuvauksen valotus ei vaihtele samalla tavalla, koska sisällä kuvatessaan ei ole riippuvainen luonnonvalosta. Valokuvauskirjoja löytyy markkinoilta useita, mutta miten on valokuvausta käsittelevien blogien ja foorumien laita? Alan harrastajat lukevat mielellään blogeja ja postauksia hyvien vinkkien toivossa. On myöskin hauska katsella toisten valokuvaajien ottamia kuvia, sillä valokuvauskin on taidelaji ja kahta aivan täysin identtistä kuvaa eri kuvaajat tuskin saavatkaan, vaikka kohde olisikin sama.

fw11

Monipuoliset valokuvablogit

Bloggaus on tuonut valokuvauksen kaikkien ulottuville, eikä valokuvaus ole enää kiinni toinen toistaan hienommista laitteista, vaan jopa kännykän kameralla voi saada ihan julkaisukelpoisia kuvia. Useat valokuvaajat pitävät omaa blogia, jossa he kertovat matkoistaan ja kuvauskohteistaan. fw12Valokuvablogit ovat mielenkiintoinen mahdollisuus seurata erilaisten valokuvaharrastajien töitä. Blogista nimeltä ninkavalokuvaus.com löytyy mielenkiintoisia valokuvia erilaisista tavallisemmista muotokuvista aina fantasiaan asti. Kyösti Välitalon blogista löytyy hienoja luontokuvia lähinnä lapin maisemista, tosin hän on blogiinsa kuvannut myös eläimiä ja hyönteisiä. Rajalakameran oma blogi, https://blogi.rajalacamera.fi, on enemmänkin yhteisö, jossa voi saada vinkkejä kaikesta valokuvaukseen liittyvästä.

Monet kuvaajat ikuistavat aina uudistuvaa luontoa ja sen kauneutta. Valon ja varjon leikki ihastuttaa monia kuvaajia. Myös luonnon erikoisuudet, kuten revontulet on ikuistettu moneen kertaan. Vinkkejä revontulien kuvauksen voi löytää täältä https://retkipaikka.fi/revontulten-salaisuus-osa-5-nain-kuvaat-upeimmat-revontulet/. Tuomas Heinonen on luontokuvaaja ja hänen blogiaan, Tuomas Heinonen, voivat seurata kaikki, joita kiinnosta luontokuvaus. Kamerakoulun blogi on täyttä asiaa kaikille niille, joita kiinnostaa digikuvaus ja muu valokuvaukseen liittyvä. Sieltä löytyy vinkkejä valokuvauksesta kuvankäsittelyyn. Kätteni jäljillä blogissa on kauniita visuaalisia kuvia, jotka eroavat tavallisista muotokuvista.

Foorumi yhdistää alan harrastajat

Valokuvaus on suosittu harrastus ja siitä on mukava voida keskustella samaa harrastavien ihmisten kanssa. Valokuvauksestahan voi periaatteessa puhua millä tahansa haluamallaan keskustelupalstalla, mutta tavoittaakseen muut alan harrastajat, on hyvä hakeutua juuri tätä aihetta koskeviin keskusteluryhmiin. Yksi hyvä aihetta käsittelevä valokuvafoorumi löytyy osoitteesta digicamera.net. Tämä kyseinen foorumi on avattu jo vuonna 2003 ja siellä voi keskustella melkein mistä tahansa valokuvaukseen liittyvästä aiheesta. Palstalla on jopa eri ryhmät erimerkkisillä kameroilla kuvaaville, jotta saisi viimeiset vinkit juuri sen omanmerkkisen kameransa käyttöön. Sieltä löytyy aktiivinen ostetaan ja myydään -palsta.

Kameralaukku -nimiselle suositulle foorumille pitää rekisteröityä, jotta pääsee mukaan keskusteluihin. Tämä tuntuu olevan kattava keskustelupalsta ja sieltä löytyy jopa tee-se-itse -vinkkejä aloittelijoille. Digikuvaus on yksi toistuvasti keskusteluissa esille tuleva aihe. Tosin filmikamerat ja pimiötyöskentelykin vielä kiinnostavat joitakin alan harrastajia. Kuvankäsittely, optiikat ja valaisu ovat useasti esille tulevia aiheita. Valokuvaajan neuvola on yksi aktiivisimmista Facebookissa toimivista valokuvausaiheisista ryhmistä. Siellä on jäseniäkin jo lähes 30 000. Siellä voi kysellä mitä tahansa valokuvaukseen liittyvää osaamistasostaan riippumatta. Ryhmään pitää erikseen liittyä. Valokuvaajan kirppis on hyvä ja käytännöllinen ryhmä niille, jotka haluavat ostaa tai myydä valokuvaustarvikkeita. Netistä löytyy useita ulkomaisia valokuvausaiheisia keskustelupalstoja, mikäli suomalaisista ei tunnu löytyvän sitä oikeaa.

Valokuvaus harrastuksena

Harrastelijana hyvä keino saada vastaukset valokuvaukseen liittyviin kysymyksiinsä, ovat erilaiset valokuvafoorumit. Niistä saa hyviä vinkkejä esimerkiksi kameran hankintaan tai objektiivin valintaan. Niissä liikkuu alan harrastajia, jotka ovat varmaankin jossain vaiheessa painineet samanlaisten kysymysten parissa. Nykyään kaikki ottavat valokuvia ja laittavat niitä Instagramiin tai erilaisiin blogeihin. Mikäli kuitenkin haluaa tietää, miten oikea valokuvaaja työskentelee, voi lukea erilaisia ammattivalokuvaajien blogeja. Ammattivalokuvaajien sivuilta löytyy myös erilaisia kuvagallerioita. Valokuvaus on hauska harrastus, eikä siinä varmaankaan ole koskaan täysin oppinut, vaan aina voi oppia uutta ja saada vinkkejä erilaisia blogeja seuraamalla.