Maailma kameran linssin läpi on kaunis ja mielenkiintoinen

Minusta

47577062_295583351297277_8766856660133085184_n”Blogi valokuvauksesta

Vega Dahlberg käsittelee blogissaan valokuvausta. Haluatko vinkkejä valokuvaukseen tai olla yhteydessä muihin alan harrastajiin? Dahlberg on listannut joukon valokuvausblogeja ja -foorumeita, joista voi etsiä apua ja ideoita. Dahlbergin blogista löytyy hyviä vinkkejä aloittelevalle valokuvaajalle. Hän huomauttaa, ettei harrastuksen aloittaminen vaadi välttämättä kalliita investointeja: onhan melkein jokaisella kamera kännykässään. Dahlbergin mukaan monet kännykkäkamerat ovat tarpeeksi tarkkoja kunnollisten kuvien ottamiseen.

Ehkä haluat kuvata myös muilla välineillä kuin kännykälläsi. Dahlberg kertoo erilaisista kameroista, ja blogista löytyy esimerkiksi järjestelmäkuvaamisen perusteista kertova opetusvideo. Mitä sitten kuvata? Blogi antaa vinkiksi, että kannattaa aloittaa niistä asioista, jotka kiinnostavat itseä. Oman kodin ympäristö, luonto, maisemat ja eläimet ovat hyviä kuvauskohteita. Myös muotokuvausta kannattaa kokeilla ja pyytää vaikkapa sukulaisia malleiksi.

Valokuvauksella voi tienata rahaa. Vega Dahlberg listaa blogissaan joukon merkittäviä suomalaisia ja kansainvälisiä valokuvauskilpailuja, joihin voi osallistua palkinnon (rahallisen tai tavaran) toivossa. Näihin kuuluu muun muassa luontokuva-, kuvajournalismi- ja valokuvalehtien järjestämiä kilpailuja. Valokuvauskilpailujen avulla kuvaaja saa omille töilleen hyvin kaivattua näkyvyyttä: parhaat kuvat julkaistaan usein järjestäjän nettisivuilla, paperilehdessä tai sosiaalisessa mediassa.”